•  
  •  
  •  

 

 

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

На 15 март 2018 година учениците от първи клас в ОУ „Никола Й. Вапцаров”- гр. Плевен отбелязаха Празника на буквите. Програмата под надслов „Ние сме грамотни” бе изпълнена с много стихотворения, гатанки, приказки и песни.

 

Гости на празника бяха директорката на училището- госпожа Любка Симеонова, учители от начален етап, ресурсните специалисти, родителите на учениците.

 

Със стихотворението „Първите уроци” и песента „Първокласник”децата  припомниха първите си стъпки в училище и дните на упорит труд. След това всеки първокласник рецитира четиристишие за началната буква на своето име, а тя бе отбелязана  върху короната  на главата му.

 

Обичта си към българското народно творчество  малките ученици показаха чрез изпълнение на детската музикална игра „Тръгна Станка за водица”. С артистичен дух и желание да покажат, че умеят да четат, те изиграха  по роли българската народна приказката „Кой ще работи и кой ще яде”, поместена в буквара.

 

Изпълнени с вълнение и любопитство, първокласниците „изпратиха” Буквара и „посрещнаха” новия си другар- Читанката.

 

Съпричастни с празника на малките бяха и учениците от останалите класове на начален етап. Те участваха в украсата на класната стая, а и в моменти от програмата. Третокласник изразително прочете стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов, поместено в началото на читанката за първи клас.

 

Директорката  похвали  първокласниците за тяхното трудолюбие, старание и добри резултати. Подари им книжки с детската художествена литература, като им  пожела да продължат с успех по пътя на знанието. Красиви ръчно изработени рамки за снимки децата получиха от ресурсните специалисти.

 

Празникът завърши със „сладка” част- почерпка с бонбони и лакомства.

 

Календар

 

Контакти