•  
  •  
  •  

 

 

Седмица на четенето

ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Плевен

Да надникнем в раклата на мъдростта –

 пословицата прочети и нейното послание разбери

 

                Учениците от пети клас отвориха раклата на мъдростта, в която откриха български пословици, разтълкуваха посланията им и осъзнаха, че българското слово е носител на непреходни ценности.

 

 

„Прочети ми приказка!“

 

                Учениците от шести клас прочетоха на по-малките ученици популярни приказки. Приказното царство разтвори врати и поведе първокласниците на вълшебно пътешествие с любими герои.

 

„Опознай българския език!“

 

            Учениците от шести клас с интерес решаваха онлайн тестовете, съдържащи езикови задачи. Накрая на теста учениците стигнаха до извода, че езиковите задачи освен задължителни са и занимателни, а като опознаят богатството на родния си език пред тях ще се разкрият светлите хоризонти на грамотността и знанието.

 

Обичам приказките

                Ученичката от втори клас Розелена Цветкова прочете приказката „Най-скъпоценния плод“, а ученикът Радослав Радков „Най-хубавите ръце“.

                Децата бяха подредили изложба от илюстрации по известни приказки и кът с детска литература. Гост на изявата беше г-жа Петя Асенова – ресурсен учител, която съдейства в инициативата да се включат и децата със СОП.

 

„Книжки любими докосваме ви с любов“

Децата от ПГ съвместно със своята учителката подреждат и оформят кът – детска библиотека с детски илюстровани книжки под звуците на песента „Книжка сладкодумна“. Децата споделиха как пазят книжките си и размишляваха, защо книгата е „прозорец към света“.

 

„Театър с книги“

                Децата от ПГ пресъздадоха приказките „Дядо и ряпа“ и „Червената шапчица“ с помощта на магията на музиката. Гости на инициативата бяха г-жа Любка Симеонова – директор на училището и родители, които с възхищение изгледаха превъплъщението на „малките актьори“ в приказни герои.

Календар

 

Контакти