•  
  •  
  •  

 

 

65 години ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Плевен

На 07.12.2018 г. учителите и учениците от ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Плевен празнуваха патронния празник на училището, но и 65 години от създаването му. Госпожа Симеонова – директор на училището, поздрави учителите и учениците, след което заедно разлистиха летописната книга на училището. Децата с ентусиазъм разбраха, че бивши възпитаници са известни личности като телевизионната водеща Гала, рапърът Спенс и футболистът на „Лудогорец“ Цветомир Панов.

 

 

            Празникът продължи с презентация, посветена на Никола Вапцаров, от която учениците обогатиха знанията си за живота, творчеството и делото му. Знанията за своя Патрон децата показаха в викторина, а любознателността й бе възнаградена с награди.

 

            Литературно-музикалната програма включваше емблематични Вапцарови стихотворения, сред които са „Вяра“, изпълнено от Ростислав Петров от 6 клас, детското стихотворение „Влак“ в изпълнение на четвъртокласничката Алкатрас Радева, „На жена ми“ и други, а изпълнението на Андрея-Никол на песента „Имам си родина“ развълнува всички присъстващи.

 

            Задружният учителски колектив ежедневно подчинява своята дейност на идеята учениците да получават грижи, обич и знания, за да израснат като добри хора, които ще намерят своето достойно място в обществото.

 

Календар

 

Контакти